Після розмов з Махмудом Аббасом держсекретар США повернувся до Ізраїлю | NLight DC++
Після розмов з Махмудом Аббасом держсекретар США повернувся до Ізраїлю | NLight DC++

Після розмов з Махмудом Аббасом держсекретар США повернувся до Ізраїлю



Державний секретар США Джон Керрі веде човникову дипломатію між Йорданією та Ізраїлем, щоб заохотити обидві сторони повернутися за стіл переговорів. У п’ятницю він мав зустріч з палестинським президентом Махмудом Аббасом в Аммані, після чого негайно повернувся до Ізраїлю на другий раунд розмов з прем’єр-міністром Беньяміном Нетаньягу.

Керрі заявив, що він не встановлює конкретного терміну для відновлення переговорів, але попередив, що відстрочка «створить вакуум, який заповнять люди, що не бажають поступу на переговорах».

Американські офіційні особи охарактеризували розмови Керрі з Аббасом у п’ятницю як «дуже конструктивні». Згідно з повідомленнями, на них обговорювались також питання Ірану та Сирії.

Керрі і Нетаньягу мали також робочу вечерю в четвер в Єрусалимі. Ізраїльський лідер заявив, що його країна не піде на поступки щодо питання безпеки. Держсекретар здійснює човникову дипломатію між Єрусалимом і столицею Йорданії Амманом у надії, що вдасться відновити близькосхідні мирні переговори, які кілька років тому зайшли в глухий кут.


Коментарі закриті.