Після Сенегалу Обама продовжує африканське турне в ПАР | NLight DC++
Після Сенегалу Обама продовжує африканське турне в ПАР | NLight DC++

Після Сенегалу Обама продовжує африканське турне в ПАР

Президенти Барак Обама і Макі Салль


Президент Барак Обама в п’ятницю відбув зі Сенегалу до ПАР, продовжуючи своє турне трьома країнами Африки. Поїздка покликана засвідчити розширення участі США у справах континенту.

Останній день перебування Обами в Сенегалі був присвячений одному з пріоритетних напрямів політики його адміністрації щодо Африки – зміцненню продовольчої безпеки.

Обама відвідав форум за участю лідерів бізнес-спільноти та міністрів сільського господарства країн Західної Африки та інших держав континенту.

На цій зустрічі Сенегал оголосив про проведення ключових реформ, необхідних для приєднання до ініціативи щодо продовольчої безпеки, про яку Обама і лідери «Великої вісімки» оголосили на саміті минулого року.

Увечері в п’ятницю президент Обама прибув в ПАР, де, як і в усьому світі, люди засмучені погіршенням стану здоров’я екс-президента Нельсона Мандели.

На брифінгу без телекамер заступник радника з національної безпеки Бен Роудс підкреслив, що Обама повністю залишає на розсуд сім’ї Мандели можливість зустрічі з ними.

Програма візиту Обами включає відвідування острова Роббен, де Мандела провів у в’язниці майже двадцять років.

Обама поділився своїми думками про Манделу на спільній прес-конференції з президентом Сенегалу Макі Салль в четвер.

За словами президента, його надихає приклад і жертви людини, яка стала символом руху проти апартеїду.

«Він мій особистий герой, але я не думаю, що я унікальний у цьому відношенні, – сказав Обама. – Думаю, він герой для всього світу. І коли трапиться, що він покине цей світ, ми всі будемо знати, що його спадщина залишиться на віки».

Заступник радника з національної безпеки Роудс повідомив, що однією з тем переговорів Обами з президентом ПАР Джейкобом Зумою стане політична ситуація в країні і становище з правами людини в сусідньому Зімбабве.


Коментарі закриті.