Джохару Царнаєву пред’явлено офіційні звинувачення | NLight DC++
Джохару Царнаєву пред’явлено офіційні звинувачення | NLight DC++

Джохару Царнаєву пред’явлено офіційні звинувачення

Джохар Царнаєв


У США велике журі присяжних висунуло Джохару Царнаєву, підозрюваному в скоєнні терактів в Бостоні, офіційні звинувачення. Якщо Царнаєв буде визнаний винним, то він може бути засуджений до довічного ув’язнення або смертної кари.

19-річному Царнаєву інкримінується використання зброї масового ураження та улаштування вибуху бомби в громадському місці, внаслідок чого були жертви в людях. Частина оголошених у четвер звинувачень була пред’явлена йому в квітні відразу після його затримання, проте тепер до них додалися інші: вбивство поліцейського і викрадення автомобіля (брати Царнаєви захопили автомобіль, намагаючись виїхати з Бостона).

У тексті звинувачення не вказується, що брати Царнаєви були частиною будь-якої масштабної терористичної змови або мали прямі зв’язки з іноземними екстремістами. Стверджується, що головну роль у радикалізації Царнаєвих зіграв Інтернет – зокрема, сайти аль-Кайди, на яких  вони знайшли інструкції з виготовлення вибухових пристроїв.

В результаті вибухів двох бомб на марафоні в Бостоні 15 квітня загинули три людини, понад 260 отримали поранення і травми. Старший брат Джохара Царнаєва – Тамерлан – був убитий у перестрілці з поліцією.


Коментарі закриті.