В Аризоні в боротьбі з вогнем загинули 19 пожежників | NLight DC++
В Аризоні в боротьбі з вогнем загинули 19 пожежників | NLight DC++

В Аризоні в боротьбі з вогнем загинули 19 пожежників

Аризона


В штаті Аризоні, на південному заході США, в боротьбі з пожежами загинули 19 пожежників. Цю інформацію підтвердили в Асоціації працівників пожежної служби США на їх сторінці в Facebook. Представник адміністрації штату розповів телеканалу CNN, що загиблі входили до складу елітної бригади пожежників. За його словами, вони виявилися у вогневому кільці, і до того моменту, коли до них змогла добратися допомога, пожежники були вже мертві.

Пожежа спалахнула у п’ятницю біля містечка Ярнелл, що за приблизно 130 кілометрів на північний захід від Фінікса. З того часу вогоньохопив територію площею в 800 гектарів, знищивши кілька будівель. У боротьбі з вогняною стихією беруть участь понад 200 пожежників.

Президент Барак Обама, який перебуває з візитом в Африці, зробив заяву, в якій він назвав загиблих героями. Він також зазначив, що він і перша леді Мішель Обама приєднується до «молитов і думок про сім’ї цих хоробрих людей і всіх тих, чиї життя докорінно змінилися в результаті цієї жахливої трагедії».

Влада евакуює мешканців Ярнелл і ще одного населеного пункту, який знаходиться поблизу. Під загрозою перебувають сотні будинків.

Останніми днями в штатах Аризона, Каліфорнія і Невада зареєстровано рекордно високу температуру.


Коментарі закриті.