Обраний на президента Ірану Гасан Роугані закликає до відкритішого суспільства | NLight DC++
Обраний на президента Ірану Гасан Роугані закликає до відкритішого суспільства | NLight DC++

Обраний на президента Ірану Гасан Роугані закликає до відкритішого суспільства



Обраний на президента Ірану Гасан Роугані закликає до вільнішого й відкритішого суспільства, попереджаючи, що сильний уряд – це не такий уряд, який втручається у приватне життя своїх громадян.

Роугані зробив цю заяву в середу у зверненні до групи духівників у Тегерані. Частини промови були розміщенні на його Twitter-і. Він сказав, що вже час, щоб уряд визнав такі соціальні медіа, як Facebook, називаючи такі сторінки феноменом. Він також сказав, що Іран мусить припинити обмежувати доступ до Інтернету і що спроби обмеження доступу до Інтернету вестимуть лише до дедалі більшого недовір’я.

Обраний на посаду президента Роугані також сказав духівникам, що державні засоби масової інформації мусять бути відкритішими щодо питань Ірану. Проте він також сказав, що уряд мусить іти шляхом «терпеливості, розсудку і поміркованості».

Роугані вийшов на переможцем на президентських виборах минулого місяця після отримання підтримки з боку прихильників реформ. Інавгурація нового президента відбудеться третього серпня.


Коментарі закриті.