З Єгипту повідомляють про сутички між прихильниками Мурсі та військовими | NLight DC++
З Єгипту повідомляють про сутички між прихильниками Мурсі та військовими | NLight DC++

З Єгипту повідомляють про сутички між прихильниками Мурсі та військовими



Згідно з повідомленнями, в Каїрі сталися сутички між прихильниками усунутого президента Мурсі та урядовими військами. Раніше Мусульманське братство закликало до масових протестів проти підтримуваного збройними силами усунення президента.

Очевидці повідомляють, що солдати відкрили вогонь по прихильниках Мурсі, які намагалися йти походом до будинку Міністерства оборони. Вони кажуть, що бачили закривавлені тіла на землі.

Дотепер атмосфера на вулицях столиці та більших міст країни була переважно святковою, тому що Мурсі було усунуто після великих протестів опозиції.

Його замінив суддя Верховного Конституційного суду Адлі Мансур, який у четвер склав присягу як тимчасовий президент країн. Мусульманське братство негайно відкинуло цей крок.

Представник комітету з закордонних справ Партії свободи і справедливості Мусульманського братства Іслам Абдель-Рахман заявив, що його угруповання не братиме участі в будь-якому, очоленому збройними силами, політичному процесі.

Збройні сили Єгипту розгорнули війська на північний схід від столиці, де йдуть сутички між прихильниками та опонентами усунутого президента. У повідомленнях з місця подій говориться про застосування вогнепальної зброї.

На Синайському півострові ісламські екстремісти заатакувавли аеропорт, а армійські частини закрили перехідний пункт Рафа до сектора Газа. Це сталося після того, як екстремісти вистрелили ракети на поліцейський контрольний пункт.

Тимчасом, у відповідь на очолений збройними силами державний переворот у Єгипті, Африканський Союз тимчасово припинив членство Єгипту в цьому об’єднанні.


Коментарі закриті.