Тимчасовим прем’єром Єгипту призначено екс-міністра фінансів | NLight DC++
Тимчасовим прем’єром Єгипту призначено екс-міністра фінансів | NLight DC++

Тимчасовим прем’єром Єгипту призначено екс-міністра фінансів

Адлі Мансур (праворуч) і Газем ель-Біблаві


Тимчасовий президент Єгипту втілює життя план щодо сформування перехідного уряду, незважаючи на відмову від співпраці «Мусульманського братства» та інших прихильників відстороненого від влади президента Мухамеда Мурсі.

Адлі Мансур призначив економіста Газема ель-Біблаві новим прем’єр-міністром Єгипту. В оприлюдненій у вівторок заяві зазначається, що реформістського лідера і лавреата Нобелівської премії миру Мухамеда ель-Барадея буде призначено віце-президентом країни.

Раніше, «Мусульманське братство» заявило, що не хоче мати нічого до діла з планом Мансура щодо внесення поправок до Конституції і проведення нових виборів. На своїй сторінці у Facebook, чільний лідер руху Ессам ель-Еріан також звинуватив Мансура в узурпації законодавчої влади.

Політична ситуація в Єгипті залишається напруженою через несповна тиждень після того, як внаслідок масових протестів проти Мурсі армія припинила дію опрацьованої ісламістами Конституції і усунула президента від влади.

«Мусульманське братство» та армія продовжують покладати відповідальність один на одного за насильницькі сутички, які сталися у понеділок, і в результаті яких загинула щонайменше 51 особа.

«Братство» твердить, що солдати першими відкрили вогонь по прихильниках Мурсі. Армія, натомість, каже, що військові стріляли тільки після того, як їх почали обстрілювати терористи, які намагалися взяти штурмом штаб-квартиру Республіканської гвардії у Каїрі.


Коментарі закриті.