Єгипетські лідери намагаються сформувати новий уряд | NLight DC++
Єгипетські лідери намагаються сформувати новий уряд | NLight DC++

Єгипетські лідери намагаються сформувати новий уряд



Тимчасові лідери Єгипту працюють над сформуванням нового уряду серед застережень з боку політичних партій щодо того, як поступати після усунення від влади президента Мухамеда Мурсі.

Тимчасовий прем’єр-міністр Газем ель-Біблаві обмірковує можливі кандидатури до Кабінету міністрів, тоді як Мусульманське братство відкидає будь-яку роль у ньому і піддає критиці видані в середу ордери на арешти своїх лідерів.

Генеральний прокурор доручив арештувати лідера Мусульманського братства Мухаммеда Бадіє, одного із його заступників та ще вісьмох осіб, кажучи, що вони заохочували до насильства, в результаті якого в понеділок у Каїрі загинула 51 особа.

Представник Муcульманського братства назвав ордери на арешти «цією самою старою тактикою поліцейської держави». Також зроблено заклик до влаштування в п’ятницю масових протестів.

Тимчасом Сполучені Штати повідомили, що виконають умови угоди і постачать Єгипту чотири літаки F -16, які мають прибути до країни в найближчих тижнях. Цього року Єгипут має отримати 20 літаків.

Уряд США обмірковує наслідки усунення Мурсі минулого тижня. Якщо він визнає, що єгипетські збройні сили здійснили державний переворот, тоді закон вимагає, щоб Сполучені Штати припинили допомогу на понад мільярд доларів.

Представник Білого дому Джей Карні заявив у середу, що це складне питання і що не було б у найкращих американських інтересах «швидко або негайно» змінити американську програму допомоги.


Коментарі закриті.