У Парижі відбулися урочистості з нагоди Дня взяття Бастилії | NLight DC++
У Парижі відбулися урочистості з нагоди Дня взяття Бастилії | NLight DC++

У Парижі відбулися урочистості з нагоди Дня взяття Бастилії



У неділю 14 липня у французькій столиці відбулися урочистості (які включають військовий парад) з нагоди національного свята – Дня взяття Бастилії. Разом з президентом країни Франсуа Олландом в урочистостях взяли участь високопоставлені іноземні гості, в тому числі генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун.

Перед президентською трибуною, на якій знаходився і генсек ООН, пройшли церемоніальним маршем приблизно 5 тисяч військовослужбовців. Крім французьких військ, в параді брали участь миротворці ООН, а також військові з 13 африканських країн.

Головне свято Франції було затьмарене аварією потягу, що сталася у п’ятницю всього за 20 кілометрів від французької столиці. За останніми даними, загинули, щонайменше, сім осіб. Десятки людей отримали поранення.

У неділю президент Олланд виступив з телезверненням заявивши, зокрема, що ще багато необхідно зробити для поліпшення системи залізничного сполучення. 

Одначе, президент зосередив увагу на досягненнях Франції. За словами Олланда, в економіці Франції почався процес оздоровлення. При цьому президент вказав на деяке збільшення обсягу промислового виробництва і невеликий ріст споживання.

Традиційним військовим парадом на Єлисейських полях керував офіцер армії Малі, чим підкреслено роль Франції у звільненні північної частини цієї африканської країни від ісламістів та інших антиурядових угруповань.


Коментарі закриті.