Джорджа Буша-старшого вшановували у Білому домі | NLight DC++
Джорджа Буша-старшого вшановували у Білому домі | NLight DC++

Джорджа Буша-старшого вшановували у Білому домі



У понеділок колишній президент США Джордж Герберт Вокер Буш знову побував у Білому домі. Він взяв участь у заході, на якому була відзначена робота волонтерської організації, яку він заснував в 1989 році.

Джордж Буш-старший відвідав Білий дім минулого року, а в 2011 році він був нагороджений президентською Медаллю свободи за заслуги у галузі служіння суспільству.

У 1989 році, будучи 41-м президентом Сполучених Штатів, Буш створив фонд «Промені світла», реалізувавши свою ідею збільшити масштаби волонтерської діяльності і зацікавити людей в активній участі в житті суспільства.

У понеділок він відвідав Білий дім разом з колишньою першою леді Барбарою Буш. Разом з президентом Обамою він взяв участь у церемонії нагородження лауреатів премії «Промені світла».

Некомерційна компанія, яку заснували Флойд Гаммер і Кеті Гемілтон і, яка почала працювати в рамках кампанії боротьби зі СНІДом в Танзанії, забезпечує голодуючих дітей у різних країнах світу безкоштовним харчуванням.

«У рамках цієї програми надається допомога голодуючим дітям в США і більш ніж в 15 країнах світу. На даний момент допомогу отримали більш ніж 233 мільйони осіб. Ті, хто займаються цією діяльністю, бачать, як багато хто з цих дітей виростають здоровими і сильними. Вони кажуть, що ця робота приносить їм величезне задоволення. Я недавно побував у Танзанії разом з Мішель і можу підтвердити, наскільки важлива ця робота, як вона змінює життя людей», – сказав президент Барак Обама.

Кеті Гемілтон розповіла про значення діяльності волонтерів:


Завдяки відданості лідерів, таких як президент Буш, добровольча діяльність перетворилася з чогось, чим небагато людей займаються час від часу, в щось таке, чим дуже багато людей займаються регулярно




«Ми бачимо це знову і знову – коли люди віддають себе служінню іншим, коли вони розділяють страждання інших і намагаються зменшити ці страждання, життя стає прекрасним, у світі торжествує любов. У всьому світі, в тому числі тут, вдома. Спасибі вам велике».

Президент Обама відзначив внесок колишнього президента у зміцнення традиції служіння людям, у тому числі у створення першого в історії Білого дому організаційного підрозділу, який займається розвитком добровольчої діяльності:

«Завдяки цим програмам і завдяки відданості лідерів, таких як президент Буш, і ентузіазму громадян, добровольча діяльність перетворилася з чогось, чим небагато людей займаються час від часу, в щось таке, чим дуже багато людей займаються регулярно і, що стало частиною їхнього життя».

Колишній президент Джордж Буш-старший також виступив з короткою промовою:

«Перш за все, звичайно, я хотів би подякувати президенту Обамі і першій леді Мішель за їх прекрасну гостинність. Барбара і я наче побували вдома, і були зустрінуті тут з безмежною теплотою».

Президент Обама приділяє величезну увагу волонтерської діяльності. Він сказав, що був одним з мільйонів людей, натхнених ентузіазмом і рішучістю колишнього президента Буша і тим, «наскільки яскраво сяяв його промінь світла».


Коментарі закриті.