Сенатор США закликає до можливого бойкоту Олімпіади в Сочі | NLight DC++
Сенатор США закликає до можливого бойкоту Олімпіади в Сочі | NLight DC++

Сенатор США закликає до можливого бойкоту Олімпіади в Сочі

Сенатор Ліндсі Ґрем


В разі Росія надасть колишньому контрактнику Агентства національної безпеки Едварду Сноуденом притулок, США повинні бойкотувати Олімпійські ігри в Сочі, заявив американським ЗМІ сенатор Ліндсі Ґрем.

Втім, за його словами, Сноуден – не єдина претензія з його боку до Москви. За словами Ґрема, зимова Олімпіада в Сочі стане пропагандистським майданчиком для Росії в той час, «коли Москва несе відповідальність за розвиток ядерної програми Ірану, погрожує Ізраїлю і підтримує Башара Асада в Сирії», пише на своєму сайті телеканал NBC, якому Ґрем дав інтерв’ю.

Втім, близький союзник Ґрема, сенатор Джон Маккейн, вважає, що бойкот Олімпіади – не найкраща ідея, а діяти треба більш рішуче. «Ми можемо зробити багато чого, але думаю, що останній досвід скасування участі в Олімпійських іграх не був таким вже вдалим», – цитує Маккейна на своєму сайті The Hill. На його думку, краще розширити «список Магнітського» і переглянути нові плани адміністрації щодо скорочення програми розгортання ПРО в Європі.

На заяву Ґрема вже надійшла реакція з Москви. «Заклик сенатора Ґрема до бойкоту Олімпіади через справи Сноудена відкидає нас у далеке минуле, до часів взаємних бойкотів, коли наші дві країни дивилися один на одного крізь, образно кажучи, ядерний приціл. Упевнений, що ці часи позаду», – сказав голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков.

Він підкреслив, що складні етапи у відносинах країн, як і зіткнення з конкретних питань, не повинні повертати нас до гірших часів «холодної війни».


Коментарі закриті.