Путін: Відносини зі США важливіші, ніж Едвард Сноуден | NLight DC++
Путін: Відносини зі США важливіші, ніж Едвард Сноуден | NLight DC++

Путін: Відносини зі США важливіші, ніж Едвард Сноуден



Президент Росії Володимир Путін заявив, що відносини Москви з США набагато важливіші, ніж суперечка навколо колишнього контрактника Агентства національної безпеки Едварда Сноудена.

Путін зробив таку заяву у середу через день після того, як 30-річний Сноуден подав офіційне прохання про надання йому тимчасового притулку у Росії. Сноуден перебуває у транзитній зоні московського аеропорту «Шереметьєво» від 23 червня.

Вашингтон домагається його видачі до США, де його буде притягнуто до судової відповідальності за звинуваченням у шпигунстві у зв’язку з оприлюдненням таємної інформації стосовно програм американської розвідки.

Путін не сказав, чи задовольнить прохання Сноудена, чи ні. Проте він заявив, що міждержавні зв’язки Росії та США «набагато важливіші, ніж суперечки стосовно діяльності спецслужб».

Він також повторно вказав на умову, згідно з якою Сноуден міг би залишитися в Росії. Він зазначив, що Сноудена попередили, що будь-яка його діяльність, пов’язана з нанесенням шкоди російсько-американським відносинам, є для Росії – неприйнятною.


Коментарі закриті.