У Єгипті Мусульманське братство закликає до нових протестів | NLight DC++
У Єгипті Мусульманське братство закликає до нових протестів | NLight DC++

У Єгипті Мусульманське братство закликає до нових протестів



У Єгипті Мусульманське братство закликає до нових масових протестів у середу, продовжуючи опозицію до політичних змін, які відбуваються в країні після того, як збройні сили усунули від влади президента Мухамеда Мурсі.

Ісламістське угруповання наполягає, щоб Мурсі було поновлено на посаді та відмовляється від будь-якої участі в тимчасовому уряді.

Новий кабінет міністрів, очолений прем’єр-міністром Газемом ель-Беблаві, розпочинає в середу працю без участі будь-якого представника ісламістських партій.

Кабінет міністрів, який складається переважно з лібералів і технократів, має також сімох представників попередньої адміністрації, включно з головнокомандувачем збройних сил Абделем Фатах ель-Сіссі, який усунув Мурсі, і який тепер займатиме посади міністра оборони та заступника прем’єр-міністра.

На міністерські посади призначено також трьох жінок, які займатимуться охороною здоров’я, інформацією і навколишнім середовищем.

Верховний комісар Європейського Союзу з питань закордонної політики Кетрін Ештон закликала Єгипет, щоб політичний процес в країні включав представників різних політичних груп. Вона відвідує Єгипет, щоб провести переговори з Беблаві та тимчасовим президентом Адлі Мансуром. У заяві ЄС, оприлюдненій до візиту Ештон, сказано, що вона також матиме зустріч з «іншими політичними силами», але не названо будь-якої конкретної групи.


Коментарі закриті.