КНДР вимагає звільнити її судно, затримане панамськими органами влади | NLight DC++
КНДР вимагає звільнити її судно, затримане панамськими органами влади | NLight DC++

КНДР вимагає звільнити її судно, затримане панамськими органами влади



Північна Корея закликала Панаму, щоб вона звільнила затримане у панамських водах судно, що здійснювало рейс під прапором КНДР, кажучи, що вантаж кубинської зброї на борту перевожено в рамках законної торговельної угоди.

У заяві, яку в середу оприлюднило Міністерство закордонних справ Північної Кореї, вантаж названо «старим» кубинським озброєнням, яке КНДР погодилась відремонтувати на підставі існуючого контракту. У заяві також закликано негайно звільнити судно та його екіпаж.

Панамські офіційні особи висунули кримінальні звинувачення проти більшості моряків на основі того, що вони не подали, що це транспорт зброї. Офіційні особи кажуть, що більшість із них покликалася на право не відповідати на запитання.

Для проведення слідства в справі затриманого транспорту зброї попрошено Організацію Об’єднаних Націй з огляду на поширені звинувачення, що північнокорейське судно перевозило зброю контрабандою, порушуючи цим самим санкції ООН.

Міністр безпеки Панами Хосе Рауль Муліно заявив, що його уряд звернувся із запитанням до ООН, як поступати в цій справі і заявив, що Панама має намір передати судно під юрисидикцію ООН.


Коментарі закриті.