Держсекретар Керрі мав зустріч із сирійськими біженцями в Йорданії | NLight DC++
Держсекретар Керрі мав зустріч із сирійськими біженцями в Йорданії | NLight DC++

Держсекретар Керрі мав зустріч із сирійськими біженцями в Йорданії



Державний секретар США Джон Керрі відвідав табір сирійських біженців у сусідній Йорданії. Мешканці табору, які перебувають у ньому вже понад два роки конфлікту в Сирії, висловили гнів і незадоволення з приводу реакції міжнародної громадськості.

Керрі огянув табір Заатарі з повітря і мав 40-хвилинну зустріч із шістьма біженцями. У таборі перебуває понад 115 тисяч сирійських біженців.

Одна сирійка сказала, що вона розраховувала на те, що Керрі не повернеться до Сполучених Штатів перед знайденням розв’язки, натякаючи, що повинна бути встановлена щонайменше зона, заборонена для сирійських літаків, або накладене на Сирію ембарго.

Держсекретар Керрі сказав, що розглядається деяка кількість можливостей та що деякі члени коаліції так званих «Друзів Сирії» постачають зброю сирійським повстанцям.

Сполучені Штати і далі чинять тиск на політичну розв’язку сирійської кризи. В середу в Аммані Керрі мав зустріч з представниками Ліги арабських держав, у розмові з якими підкреслював потребу шляху, що «обіцяє сирійцям майбутнє без насильства і майбутнє з урядом, який вони хочуть обрати».

Ці розмови також зосереджувались на ізраїльсько-палестинських мирних переговорах, що зайшли у глухий кут. Керрі сказав, що переговори близькі відновлення.


Коментарі закриті.