США: Вчені виявили новий вид рогатого динозавра | NLight DC++
США: Вчені виявили новий вид рогатого динозавра | NLight DC++

США: Вчені виявили новий вид рогатого динозавра



Вчені з американського штату Юта повідомили про відкриття раніше невідомого виду рогатого динозавра з витягнутим носом, який проживав на Землі близько 76 мільйонів років тому, коли нинішній північноамериканський континент складався з двох частин.

Відкриття стародавнього плазуна, названого Nasutoceratops titusi, було описано в британському науковому журналі Proceedings of the Royal Society («Праці Королівського товариства»).

Про це також повідомили представники Національного історичного музею Юти в Солт-Лейк-Сіті.

За словами представниці музею Петті Карпентер, динозавр був травоїдною твариною з широким тулубом, який досягав 4,5 метрів завдовшки і важив близько 1,8 тонни.

Незвичайність цього виду динозаврів надавали величезний ніс і довгі, закручені і висунуті вперед роги над очима. Ще один невеликий і тонкий як ніж ріг видавався над носом.

Рогаті динозаври або цератопсіди були чотириногими травоїдними тваринами, які бродили по Землі в пізньому крейдяному періоді, коли Північна Америка була розділена на дві частини водами теплого дрібного моря.

Західна частина тягнулася від сучасної Аляски до Мексики. Саме тут дослідники виявляють останки динозаврів.

Останки нового виду були виявлені в районі сучасного національного заповідника Ґранд-Стейркейс Ескаланте – комплексу плато, круч і каньйонів на півдні Юти.

Кістки динозавра були виявлені в 2006 році студентом Університету штату Юта Еріком Ландом і включені в постійну експозицію університетського музею.


Коментарі закриті.