Австралія і Папуа-Нова Гвінея підписали угоду щодо нелегалів | NLight DC++
Австралія і Папуа-Нова Гвінея підписали угоду щодо нелегалів | NLight DC++

Австралія і Папуа-Нова Гвінея підписали угоду щодо нелегалів

шукачі притулку


Прем’єр-міністр Австралії Кевін Радд заявив, що відтепер всіх біженців, які прибудуть до берегів країни морем, відправлятимуть у Папуа-Нову Гвінею.

У п’ятницю у східному портовому місті Брісбейн Радд і його колега прем’єр-міністр Пітер О’Ніл підписали угоду, яка набирає чинності негайно, і дозволятиме Австралії висилати біженців до Папуа-Нової Гвінеї. В обмін на розміщення нелегалів, Австралія розвиватиме програми допомоги збіднілій країні. За повідомлненням, Канберра, зокрема, вкладатиме гроші в системи охорони здоров’я та освіти країни.

Виступаючи на прес-конференції Радд сказав, що всі нелегали, які допливуть до австралійського острова Різдва з метою перебратися на материкову частину країни, будуть переправлені в Папуа-Нову Гвінею.Там їх розмістять на острові Манус в спеціальному розподільчому центрі для біженців. Якщо виявиться, що вони «справжні біженці» їх поселять в тій країні.

Нова міграційна політика має на меті відохотити іракських та афганських біженців, країни яких розтерзані війною, від ризиковних морських подорожей до Австралії в непристосованих для того суднах, на які вони сідають в Малайзії та Індонезії.

Від початку року до Австралії прибули морем понад 13 тисяч нелегальних мігрантів. Сотні біженців потонули біля берегів країни. Цього тижня в Індійському океані затонули 2 судна з біженцями, що прямували до Австралії. Четверо з них загинуло.


Коментарі закриті.