Нетаньягу: переговори з палестинцями будуть важкими | NLight DC++
Нетаньягу: переговори з палестинцями будуть важкими | NLight DC++

Нетаньягу: переговори з палестинцями будуть важкими



Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу запевнив свій Кабінет міністрів, що будь-які результати відновлених мирних переговорів з палестинцями будуть подані на всенаціональний референдум.

Таку заяву він зробив у неділю після досягнутої за посередництвом США угоди про відновлення мирних переговорів між обома сторонами. Нетаньягу заявив міністрам, що процес не буде легким, але що підхід Ізраїлю до них буде щирим. Він також висловив надію, що переговори будуть вестись відповідально і практично.

Останні прямі переговори провалилися у 2010 році. Справи кордонів, безпеки, єврейських поселень та майбутнє Єрусалима належать до найважчих питань, які мають бути врегульовані.

Державний секретар США Джон Керрі заявив у п’ятницю, що деякі деталі обговорюються, але якщо все піде добре, палестинські та ізраїльські офіційні особи прибудуть до Вашингтона для попередніх розмов протягом одного-двох тижнів.

Керрі повідомив про досягнення угоди в справі відновлення переговорів після кількох зустрічей з палестинським президентом Махмудом Аббасом в ході чотириденних відвідин Йорданії.

Службовці Білого дому заявили, що президент Барак Обама мав телефонну розмову з прем’єр-міністром Беньяміном Нетаньягу і попросив його співпрацювати з Керрі для «якнайшвидшого відновлення переговорів з палестинцями».

Тимчасом ізраїльські офіційні особи заявили в суботу, що вони звільнять «обмежену» кількість палестинських в’язнів як жест доброї волі перед відновленням переговорів, але не подали додаткових подробиць.


Коментарі закриті.