Єгипетські експерти опрацьовують нову конституцію країни | NLight DC++
Єгипетські експерти опрацьовують нову конституцію країни | NLight DC++

Єгипетські експерти опрацьовують нову конституцію країни



Тимчасовий президент Єгипту Адлі Мансур, який має підтримку збройних сил, обрав групу юридичних експертів, що мають наново опрацювати конституцію країни. Попередню конституцію, яку ратифікував усунутий від влади президент Мурсі, цього місяця тимчасово скасували збройні сили.

Указом, який оприлюднено в суботу, тимчасовий президент Мансур призначив 10 суддів і професорів права, які матимуть один місяць для того, щоб запропонувати конституційні додатки в рамках графіка повернення до демократичного правління.

Усунутий від влади ісламістський президент Мухамед Мурсі ратифікував конституцію у грудні минулого року після того, як асамблея ісламістських прихильників опрацювала документ і зробила все для його схвалення на громадському референдумі за невеликою кількістю учасників.

Мурсі перебував на президентській посаді лише рік як перший демократично обраний президент після усунення від влади його багаторічного попередника Госні Мубарака у 2011 році в результаті народного повстання, яке підтримали також збройні сили.


Коментарі закриті.