З 2012-го року у США вступили у силу 180 обмежень щодо абортів | NLight DC++
З 2012-го року у США вступили у силу 180 обмежень щодо абортів | NLight DC++

З 2012-го року у США вступили у силу 180 обмежень щодо абортів



Останнім нові обмеження запровадив Техас. Критики одразу ж зауважили – техаські жінки, які бажають перервати вагітність вимушені будуть відправлятись через кордон до Мексики, де якість медичних послуг – на якій нібито наполягають консерватори  – ніхто точно не зможе гарантувати.


Верховний суд США постановив – аборти є законними, втім штати мають право регулювати їх на свій розсуд



“Мені здається, що політичний рух, який заручився підтримкою релігійних груп, намагається цілій країні нав’язати погляди меншості”, – говорить Кріста, яка виступає проти обмежень на аборти.

Борці з абортами, які називають себе рухом «за життя», вважають, що аборт  – це етичне, а не релігійне питання.

Ґлорія Джейн колись зробила аборт. Тепер шкодує про це і хоче переконатись, що інші не зроблять те, що вона вважає помилкою.

“Аборт це не правильно, це зовсім не правильно. Пізніше ви про це жалкуватимете”, – каже жінка.


З 2012-го року у 30 штатах США вступили у силу 180 обмежень щодо абортів


Губернатор Техасу Рік Перрі підписав закон, який забороняє аборти після 20 тижнів вагітності та вимагає переобладнати клініки, які пропонують аборти. Закон підтримала республіканська більшість. Демократи ж обіцяють не допустити його вступу у дію і готують позови.

Загальноамериканські громадські організації, які виступають за право жінки на аборт, кажуть, що консерватори зуміли надати своїм поглядам статус закону у половині країни.

“З 2012-го року у 30 штатах США вступили у силу 180 обмежень щодо абортів”, – каже експерт Елізабет Неш.

Противники абортів крок за кроком лобіюють ухвалення законів, які встановлюють жорсткі вимоги до клінік та докторів, які роблять аборти, особливо на пізніх термінах вагітності. А демократи оскаржують в судах, ухвалені республіканцями закони.

У Канзасі суддя заблокував закон, який вимагав госпіталізації жінок, які хочуть перервати вагітність.

У Північній Дакоті суд розглядає закон, який вимагає, щоб доктори, які здійснюють аборти, були прикріплені до місцевих лікарень і мали право приймати пацієнтів виключно в їхніх приміщеннях.

У Алабамі аналогічний закон суд заблокував.

Противники абортів не збираються відступатись. Вони вказують на випадок у Філадельфії, де засудили лікаря, який робив аборти на пізніх строках вагітності у лікарні, яку назвали «будинком жахіть».

Мелорі Квіглі представляє організацію Список Сюзан Б. Антоні,  яка прагне позбавити США від абортів.

“Цю проблему треба вирішувати зараз. Ми повинні зупинити лікарів-м’ясників, які калічать жінок і вбивають ненароджених, вже здатних відчувати біль”, – каже дівчина.

Відповідно до опитувань громадської думки, більшість американців виступають проти переривання вагітності на пізніх строках. Втім, ще більше людей виступають проти повної заборони абортів.


Коментарі закриті.