Путін ускладнює ситуацію, допомагаючи «м’яснику Асаду» – Британія | NLight DC++
Путін ускладнює ситуацію, допомагаючи «м’яснику Асаду» – Британія | NLight DC++

Путін ускладнює ситуацію, допомагаючи «м’яснику Асаду» – Британія

Путін ускладнює ситуацію, допомагаючи «м'яснику Асаду» - Британія



Лише 5% російських бомбардувань у Сирії були націлені на екстремістів з угруповання ІДІЛ, – про це заявив міністр оборони Великобританії Майкл Феллон, посилаючись на дані розвідки.

Інтерв’ю з міністром опублікувало видання The Sun у суботу 3 жовтня. Майкл Феллон у статті розповідає, що більшість російських авіаударів були спрямовані проти мирного населення та сирійських повстанців, включно із так званою групою Вільна Армія Сирії, яку підтримує міжнародна коаліція.  

«Ми аналізуємо розташування авіаударів щоранку. Переважна більшість зовсім не спрямовані на ІДІЛ, – цитує видання слова міністра оборони Великобританії. «Отримані нами докази свідчать, що російські бойові літаки обстрілюють райони, населені мирними мешканцями, що призводить до загибелі цивільних», – сказав Майкл Феллон.

Російські літаки-винищувачі вже четвертий день поспіль обстрілюють північно-західну територію Сирії. За словами Кремля, їхня ціль – екстремісти терористичного угруповання «Ісламська держава». Утім, як вважають країни-члени коаліції по протидії ІДІЛ, мішенню росіян є сирійська опозиція.   

Раніше у суботу прем’єр-міністр Британії Дейвид Камерон заявив, що Путін лише ускладнив ситуацію, допомагаючи «м’яснику Асаду». Він закликав світових лідерів працювати разом, щоб домогтися політичного переходу у Сирії.  

Наступного тижня до Лондона прибуває міністр оборони США, який обговорюватиме питання безпеки з представниками британського уряду.  

Дивіться також: “Росія колись отямиться”, – президент Грузії в ексклюзивному інтерв’ю «Голосу Америки». 





Коментарі закриті.