Українці доєднуються до загонів територіальної оборони. Відео | NLight DC++
Українці доєднуються до загонів територіальної оборони. Відео | NLight DC++

Українці доєднуються до загонів територіальної оборони. Відео

Менеджери, юристи і банкіри замість недільних походів в кіно та шопінгу відвідують військові тренінги, вчаться володіти вогнепальною зброєю і опановують тактику ведення партизанської війни. Причому тисячі людей роблять це з власної волі і часто за власний кошт. На популярність такої форми проведення дозвілля без сумніву вплинула російська агресія.
Киянка Олена працює ІТ-менеджером. Виховує 5-річну доню. А у вихідні, замість шопінгу чи походів у кіно, вправляється у штурмовому альпінізмі, саперній справі та орієнтуванні на місцевості. Олена член Територіальної оборони Києва – добровольчих загонів, які готуються, у разі потреби, захистити рідне місто від російських агресорів. Вона каже:
«Тероборона дозволяє отримати дуже хороші навики. Я тренуюсь – діти ростуть. Тобто я стаю повноцінною бойовою одиницею. І в разі загрози (я сподіваюсь, що буде все добре, але) зможу брати участь в обороні».
Черкаські хлопчаки з позашкільного Клубу юних моряків опановують прийоми рукопашного і ножового бою, вивчають тактичну медицину і військову тактику.
Михайло Шитко, заступник директора Черкаського клубу юних моряків, вказує на необхідність бути готовим до оборони:
«Вони ще малі, щоб воювать, але я вважаю, що в тих умовах, в яких наша країна знаходиться зараз, кожен чоловік має розбиратися у тому, як тримати зброю. І чим раніше він почне цим займатися, тим краще буде для нашої країни».
Такої ж думки і Владислав Підгурський, директор Черкаського клубу юних моряків:
«Ми дуже сподіваємось, що на практиці це не доведеться їм застосовувати, але, як ми переконалися, ми можемо опинитись у такій ситуації несподівано. Треба бути готовими до війни в будь-якому разі. І цим дітям в майбутньому треба буде відстоювати незалежність України. Тому ми повинні готувати їх до цього».
А військовий історик В’ячеслав Масний, аспірант Київського національного університету імені Тараса Шевченка, шліфує своє вміння поводитись зі стрілецькою зброєю.
«Я після Майдану і після участі в бойових діях не можу це все залишити, постараюсь постійно підтримувати власний рівень, але й розвивати, щоб постійно бути готовим захищати свою націю і свої ідеї».
Усі ці різні люди – військові та цивільні, резервісти і волонтери – зібралися на тактичний вишкіл на закинуту військову базу під Києвом. Тренінг присвячений пам’яті полковника В’ячеслава Галви, який був бойовим інструктором і загинув у 14-у році під Новоазовськом. Тренінг організувала й профінансувала, за власний кошт, удова загиблого Еліна Галва, яка каже.
«Коли його не стало, в мене не стояло питання, що робити далі. Це пам’ять про нього, і я вважаю, що він би підтримав це».
Російська агресія підштовхнула багатьох українців вивчати мистецтво ведення бойових дій і опановувати тактику ведення партизанської війни. Ворог має розуміти, кажуть вони – в разі подальшої агресії він отримає гідну відсіч.
Дивіться також: Чи вдасться російським хакерам підірвати президентські вибори в США

Коментарі закриті.