За 9 тижнів до голосування популярність Клінтон та Трампа зрівнялися. Відео | NLight DC++
За 9 тижнів до голосування популярність Клінтон та Трампа зрівнялися. Відео | NLight DC++

За 9 тижнів до голосування популярність Клінтон та Трампа зрівнялися. Відео

Традиційно у США після Дня праці починається фінальний етап виборчої кампанії. Навіть ті американці, які не цікавляться політикою, починають жваво стежити за результатами соцопитувань і виступами кандидатів. І на сьогодні, після більш ніж місяця значної переваги на користь Клінтон, шанси обох кандидатів, згідно з опитуваннями, зрівнялися. У таких умовах кандидати зосередилися на голосах виборців у тих штатах, які можуть проголосувати як за демократів, так і республіканців.
Літаки Клінтон і Трампа приземлилися в Клівленді, Огайо за декілька метрів один від одного майже в один і той самий час.
Клінтон не провела жодної прес-конференції за 275 днів. Нарешті цього дня кандидатка зважилася поспілкуватися з журналістами і поділилася думками щодо свого суперника Дональда Трампа: «У нього не відповідний темперамент, щоб бути президентом і головнокомандуючим. Подивіться на його поведінку щодо Путіна та Росії. Це серйозний знак того, наскільки він не відповідає посаді».
Клінтон також висловила серйозне занепокоєння хакерськими спробами вплинути на результати виборів, які, як підозрюється, зроблені за наказом Кремля. «Ще ніколи раніше іноземний уряд не втручався в американські вибори», – підкреслила вона.
20-хвилинне спілкування з репортерами було перерване сильним кашлем. Така сама проблема виникла раніше під час виступу перед виборцями. Гілларі Клінтон пожартувала: «Кожен раз, коли я думаю про Трампа, у мене починається алергія. Боже, ще 63 дні ось цього.»
Менеджер кампанії Трампа негайно відповідає в Твіттері: «У неї, напевно, алергія на пресу. Нарешті провела з ними хвилинку», – написала вона.
Алергія – не найбільша проблема Клінтон після того, як ФБР опублікувало документи розслідування її електронної пошти під час перебування на посаді державного секретаря. Клінтон розповіла, що її помічники вирішували, яка інформація є таємною, а вона сама не знала, що літера «C» на документах означає «конфіденційно».
Майк Пенс, кандидат у віце-президенти від Республіканської партії, не вірить Клінтон і називає її «найбільш нечесним кандидатом із часів Річарда Ніксона».
Тім Кейн, кандидат у віце-президенти від демократичної партії, захищає Клінтон: «Записи, які Клінтон сама закликала опублікувати, чітко демонструють, чому ФБР не побачило необхідності проводити додаткове кримінальне розслідування».
Після нетривалого простою кампанія Клінтон різко активізувалася. У шести критично важливих штатах проходять зустрічі з виборцями, як самої Гілларі Клінтон, так і команди її підтримки, серед яких – її донька Челсі, Мішель Обама, Джо Байден, Білл Клінтон і Берні Сандерс.
Берні Сандерс: «Ні у кого не повинно бути ніяких сумнівів, що Гілларі Клінтон – найкращий кандидат, тому що вона найкраща за всіма параметрами».
Не менше проблем, ніж у Клінтон, і в Дональда Трампа, який намагається залучити голоси афро-американців. За деякими опитуваннями, його популярність серед цієї категорії виборців дорівнює… 1 відсотку.
Заяви на кшталт оцієї однозначно не допомагають йому: «Я прошу голос кожного афро-американця. Ви живете в бідності. У вас погані школи. У вас немає роботи. Що вам, до дідька, втрачати?»
Незважаючи на свою поїздку в Мексику, Трамп не став популярнішим і серед виборців латиноамериканського походження. Демографічні зміни в США, пов’язані зі зростанням відсотка не білого населення, ідуть на користь демократам. Однак охочих впевнено стверджувати про перемогу Гілларі Клінтон останнім часом поменшало. Прогнозувати результати, ймовірно, можна буде після трьох запланованих телевізійних дебатів між кандидатами, які обіцяють зібрати рекордну аудиторію.
Дивіться також: Дональд Трамп підтвердив план депортації нелегальних іммігрантів

Коментарі закриті.