Кремль обіцяє «компенсаційні заходи» у відповідь на можливі санкції США | NLight DC++
Кремль обіцяє «компенсаційні заходи» у відповідь на можливі санкції США | NLight DC++

Кремль обіцяє «компенсаційні заходи» у відповідь на можливі санкції США

Раніше група сенаторів США представила законопроект, який запроваджує нові санкції проти Росії
Представник Кремля висловив упевненість, що енергетичний сектор Росії зможе прийняти «компенсаційні заходи» у разі введення США нових санкцій проти Росії, які були запропоновані групою американських сенаторів.
Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив у середу, що в нього немає ніяких сумнівів, що енергетичний сектор російської економіки «знайде відповідні компенсаційні заходи для того, щоб мінімізувати будь-який можливий збиток від таких дій».
Однак Пєсков визнав, що запропоновані санкції, якщо вони будуть втілені в життя, будуть болючими.
«Безумовно, такого роду рестрикції завдадуть додаткової шкоди, причому не тільки двостороннім відносини, але і, я думаю, навіть у плані глобальної економіки і глобального енергоринку, – сказав він. – Безумовно, можливі певні негативні наслідки і для нашої країни».
У вівторок група сенаторів від Республіканської та Демократичної партій представила на Капітолійському пагорбі законопроект, що вводить нові санкції проти Росії.
Серед запропонованих заходів – візові обмеження і заморожування фінансових активів осіб, безпосередньо причетних до організації кібератак під час виборчої кампанії в США.
Крім цього, законодавці планують оголосити про можливі санкції проти іноземних компаній, які співпрацюють з підприємствами російської оборонної промисловості або пов’язаних з розвідувальними службами РФ.
В «чорні списки» Міністерства фінансів США можуть потрапити і західні інвестори, які вклали 20 мільйонів доларів і більше у розвідку і видобуток нафти і газу в РФ.
Дивіться також: Американські вчені працюють над технологіями, які перетворюватимуть силу океанських хвиль на електроенергію

Коментарі закриті.