Опозиція Венесуели заявляє про загибель двох осіб під час голосування на референдумі | NLight DC++
Опозиція Венесуели заявляє про загибель двох осіб під час голосування на референдумі | NLight DC++

Опозиція Венесуели заявляє про загибель двох осіб під час голосування на референдумі

Озброєні угруповання намагалися перешкодити голосуванню на референдумі у передмісті Каракаса, в результаті чого, як виглядає, загинули двоє осіб, а четверо були поранені. Про це повідомляє опозиція. Карлос Окаріз, який говорив від імені опозиційної коаліції Демократична Єдність, заявив, що озброєні особи зявилися у районі Каракаса, де тисячі людей брали участь в організовану опозицією неофіційному референдуму відносно наміру президента Мадуро провести 30 липня вибори в асамблею, яка мала б розробити проект нової конституції. «Виглядає, що двоє людей загинуло», – повідомив він пресі.
За заявами опозиції, ще до відкриття виборчих дільниць о 7 ранку до них вишикувалися черги з десятків людей.
Волонтери та делегати, в основному одягнені в білий одяг, працювали в наметах і за столами на десятках тисяч дільниць по всій країні. Мадуро назвав голосування незаконним, і його прихильники бойкотують його. Але опозиція наполягає на тому, що проведення референдуму виправдано.
«Користуючись нашими правами, закріпленими в статтях 333 і 350 нашої Конституції, ми, народ Венесуели, вирішили проголосувати і визначити майбутнє нашої країни», – заявила Іспанській службі «Голосу Америки» представник венесуельської опозиції Марія Коріна Мачадо.
«Мова йде про майбутнє нашої свободи, миру і демократії», – додала вона, закликавши венесуельських громадян в країні і за кордоном взяти участь в голосуванні.
Голосування може ще більше посилити тиск на Мадуро, з тим щоб він пішов у відставку. Президент піддається все більш різкій критиці на тлі багатомісячних насильницьких протестів проти дефіциту продовольства і високої інфляції.
В ході зіткнень загинули щонайменше 90 осіб, включаючи демонстрантів, співробітників сил безпеки і прихильників Мадуро.

Коментарі закриті.