“Важко уявити”, що Білий дім готовий озброїти Україну і відправити миротворців. Коментатори про статтю WSJ | NLight DC++
“Важко уявити”, що Білий дім готовий озброїти Україну і відправити миротворців. Коментатори про статтю WSJ | NLight DC++

“Важко уявити”, що Білий дім готовий озброїти Україну і відправити миротворців. Коментатори про статтю WSJ

США найближчими днями готові висунути пропозицію про розміщення 20-тисячного контингенту миротворців в Україні, – повідомляє WSJ, посилаючись на неназваних посадовців США та Заходу. Пропозицію буде висунуто в рамках ширшої стратегії США з повернення Росії до виконання міжнародних угод, зокрема, в сфері обмеження ракет середньої дальності, зазначає видання. Видання також повідомляє про готовність США надіслати до України ПТРК “Джавелін”.
Контингент у 20 тисяч може виявитись завеликим, вважає дослідник Carnegie Endowment Ендрю Вейсс. В своєму коментарі він порівнює цю кількість з контингентом Сил з виконання мирної угоди під керівництвом НАТО розміщених в Сербії в 90х.
“Спецпредставник Волкер намагається переконати Кремль в необхідності 20-тисячної миротворчої місії для Донбасу. Дуже важке завдання – SFOR в Боснії мало 32 тисячі протягом 1996-1997″, пише Вейсс у Twitter.

“Навіть в Іраку та в Афганістані, чисельність міжнародного контингенту є меншою”, – зазначає видання DefenseOne.
“Це – пастка. Нам потрібно цього уникати. Ми не хочемо легітимізувати ситуацію, яка дозволить російським військовим законно заходити до України за будь-яких домовленостей”, – повідомив неназваний представник збройних сил США американському військовому виданню Defense One.
Стаття WSJ також твердить, що в Білий дім “принципово схвалив надання зброї Україні, включаючи протитанкові ракети Javelin”.
“Формулювання “принципово схвалив”, як на мене, звучить дивно, – зазначив Ендрю Вейс у Twitter. “Важко уявити, щоб Трамп пристав на пропозицію надіслати зброю до України”.

Дивіться також: Час-Тайм. $350 млн для України – проект оборонного бюджету США-2018

Коментарі закриті.