Байден особисто зустрів тіла загиблих в Йорданії американських військових | NLight DC++
Байден особисто зустрів тіла загиблих в Йорданії американських військових | NLight DC++

Байден особисто зустрів тіла загиблих в Йорданії американських військових

Президент США Джо Байден та перша леді Джилл Байден зустріли тіла трьох американських військових, убитих в Йорданії цього тижня під час удару безпілотника по воєнній базі США. На церемонії, що проходила на авіабазі Дувр у штаті Делавер також був присутній міністр оборони Ллойд Остін та генерал Чарльз Браун – голова Об’єднаного комітету начальників штабів США.
Усі троє загиблих родом зі штату Джорджія – сержант Вільям Ріверс, спеціаліст (військове звання) Кеннеді Сандерс та спеціаліст Бреонна Моффетт. Під час атаки постраждали ще 30 військовослужбовців.
“Вони ризикнули всім, і ми ніколи не забудемо жертви та служіння нашій країні, як і десятків військовослужбовців, які були поранені, та зараз відновлюються”, — сказав президент Байден у четвер під час Національного молитовного сніданку на Капітолійському пагорбі.
“Гідне перевезення” – англ. Dignified transfer – обов’язкова церемонія, яка проходить для усіх американських військовослужбовців, що загинули під час служби закордоном. Під час заходу військові з підрозділу, в якому служили загиблі, зносять з борту літака домовини, огорнуті в американський прапор. Потім тіла доставляють до моргу, де їх готують до проводу в останню путь.
Це друга подібна церемонія, на якій Байден особисто присутній з часу його вступу на посаду глави держави. Востаннє президент зустрічав тіла 13-ти військовослужбовців, які загинули під час теракту 2021 року біля аеропорту в Кабулі під час виведення військ з Афганістану.
Байден також подзвонив батькам загиблої військової Кеннеді Сандерс. Під час розмови він розповів, як долав особисту скорботу, коли втратив свою першу дружину та дочку в автокатастрофі, а пізніше – сина, який також був ветераном і помер від раку мозку.
Військове командування США переконане, що за атакою по базі в Йорданії стоять бойовики, підтримувані Іраном. За даними CNN, по американських військових об’єктах в регіоні було здійснено півтори сотні атак.
Преса у США пише, що Вашингтон схвалив план із серії ударів по кількох іранських цілях та об’єктах всередині Іраку й Сирії у відповідь на атаки проти американських військових.

Напишіть відгук