США не бачать причин коригувати свою ядерну позицію – Білий дім | NLight DC++
США не бачать причин коригувати свою ядерну позицію – Білий дім | NLight DC++

США не бачать причин коригувати свою ядерну позицію – Білий дім

У Білому домі відреагували на нові “ядерні натяки” президента Росії Володимира Путіна, які він озвучив 13 березня в інтерв’ю.
“Ми не бачимо жодних реальних причин коригувати нашу власну ядерну позицію”, – заявила прессекретарка Білого дому Карін Жан-П’єр під час брифінгу на борту президентського літака.
Посадовиця додала, що наразі немає жодних ознак того, що Росія готується застосувати ядерну зброю в Україні.
Як повідомляв Голос Америки, російський президент Володимир Путін знову заявив про готовність застосувати ядерну зброю, що додалося до низки натяків і відкритих погроз на адресу Заходу і, зокрема, щодо США. Їхня кількість збільшилася на тлі війни Росії з Україною.
Агенція Reuters нарахувала, що за понад два роки з часу відкритого вторгнення в Україну Путін принаймні десять разів виголошував погрози застосування ядерної зброї.
Жан-П’єр підтвердила, що президент Байден ознайомлений зі свіжими “ядерними” заявами Путіна і додала:
“Ядерна риторика Росії була безрозсудною та безвідповідальною протягом усього конфлікту. Це Росія жорстоко вторглася в Україну неспровоковано і невиправдано, тому США продовжуватимуть підтримувати Україну, коли вона захищає свій народ і свою суверенну територію від російської агресії”.

Напишіть відгук