Боррель: Україна не може чекати виборів президента у США в листопаді, адже результат війни буде вирішений уже навесні або влітку | NLight DC++
Боррель: Україна не може чекати виборів президента у США в листопаді, адже результат війни буде вирішений уже навесні або влітку | NLight DC++

Боррель: Україна не може чекати виборів президента у США в листопаді, адже результат війни буде вирішений уже навесні або влітку

Результат війни Росії в Україні буде “вирішений цієї весни або літа”, заявив глава зовнішньої політики ЄС Жозеп Боррель.
Закликаючи до збереження підтримки України на тлі затримок із подальшою військовою допомогою з боку США, Боррель сказав, що Україна не може чекати результатів президентських виборів у США в листопаді.
Високий представник ЄС із закордонних справ здійснив візит у Вашингтон, де зустрівся зокрема із державним секретарем США Ентоні Блінкеном. Вони обговорили шляхи подальшого зміцнення партнерства між ЄС і США у “вирішальний момент для глобальної дипломатії”.
У заяві Держдепу йдеться, що Блінкен і Боррель “підкреслили непохитну трансатлантичну єдність для підтримки України” в її захисті від російської агресії.
“Україна є найбільшою турботою для нас, європейців, і для вас також. Для нашої спільної безпеки. І російський агресор не зупиниться. Ми повинні це зупинити. Ви багато робите; ми багато робимо. Разом, думаю, ми можемо зробити ще більше, щоб підтримати українців у цей складний час”, – сказав Боррель.

Напишіть відгук