Дефіцит боєприпасів: до кінця місяця Україна зможе збивати лише 1 з 5 російських ракет – ЗМІ | NLight DC++
Дефіцит боєприпасів: до кінця місяця Україна зможе збивати лише 1 з 5 російських ракет – ЗМІ | NLight DC++

Дефіцит боєприпасів: до кінця місяця Україна зможе збивати лише 1 з 5 російських ракет – ЗМІ

Україна зіткнулася з серйозною кризою боєприпасів через скорочення постачання ракет для протиповітряної оборони, тоді як Росія тільки посилює атаки, кажуть експерти, яких цитують міжнародні ЗМІ.У низці публікацій експерти висловлюють занепокоєння тим, що українці втрачають спроможність захиститися від нищівних російських ракетних ударів та нападів дронів, як ті, що сталися днями в Одесі в результаті яких було вбито і поранено близько 70 людей.

До кінця місяця в України закінчаться ракети ППО для захисту своїх міст

“Звіти вказують на серйозну нестачу… Україні так бракує боєприпасів, що до кінця місяця у неї закінчаться ракети ППО для захисту своїх міст”, – пише британська газета The Telegraph.
Це означає, прогнозує видання, що замість того, щоб намагатися збити чотири з п’яти російських ракет, як це робиться зараз, Україна зможе використати свої системи ППО на збиття лише однієї з п’яти ракет.

Російські повітряні атаки будуть мати все більше жертв

Російські повітряні атаки будуть мати все більше жертв, ділиться похмурим прогнозом і видання The Washington Post після спілкування з українськими посадовцями.
The Telegraph одночасно цитує російських офіційних осіб, які заявили, що “знають, що в Україні закінчуються боєприпаси” і готові завдавати наступних ударів.
Утім посилаються і на російські телеграм-канали, пов’язані із Міноборони Росії, які стверджують, що “українські сили все ще чинять жорсткий опір і, здається, відносно добре озброєні”. Особливо російські ресурси наголошують на дієвості українських безпілотників, пише The Telegraph.
Затримка з допомогою від США: низка похмурих сценаріїв для України
Посадовці у США “передбачають низку похмурих сценаріїв в Україні, якщо військова допомога, про яку просив президент Байден, не буде реалізована”. Зокрема, передбачають ймовірність втрати “незліченної кількості життів”, цитує власні джерела в уряді The Washington Post.
“Це може призвести до потенційного колапсу”, – пише газета про затримку рішення про надання додаткової підтримки Україні через відсутність голосування за це питання у Палаті представників Конгресу США.

Україні потрібні німецькі ракети Таурус

На тлі таких оцінок газета Financial Times пише, що Україні потрібні німецькі ракети Taurus.
Оглядачі відзначають їхню “більшу ймовірність” досягати цілей зі знищення ворожих об’єктів. “Що справді відрізняє німецьку ракету, так це її розумна система Mephisto”, – пише FT.
Ці боєголовки можуть проникати через кілька шарів матеріалу та можуть бути запрограмовані на детонування у конкретний момент, забезпечуючи максимальне пошкодження мостів, бункерів чи інших цілей (порівняно з Storm Shadow).

Ракета також оснащена турбовентиляторним двигуном, що забезпечує їй більшу дальність польоту.Як писав Голос Америки, на початку тижня міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що Берлін не відкидає можливості відправити до Британії свої ракети Taurus, якщо Лондон надішле власні подібні ракети Storm Shadows Україні.
Раніше, 8 березня, міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон інтерв’ю німецькій газеті Süddeutsche Zeitung запропонував ідею так званого кругового обміну з Німеччиною, щоб допомогти Україні.

Напишіть відгук