Білий дім: через нестачу боєприпасів українці змушені відходити на другу та третю лінії оборони на Донбасі | NLight DC++
Білий дім: через нестачу боєприпасів українці змушені відходити на другу та третю лінії оборони на Донбасі | NLight DC++

Білий дім: через нестачу боєприпасів українці змушені відходити на другу та третю лінії оборони на Донбасі

У України закінчуються боєприпаси на Донбасі. Такими оцінками поділився радник Білого дому з питань комунікацій у сфері нацбезпеки Джон Кірбі в інтерв’ю АВС News 17 березня.
“У них закінчуються боєприпаси на Донбасі і вони зараз відходять на другу та третю лінії оборони, – заявив посадовець Білого дому. – Росіяни продовжують намагатись тиснути в західному напрямку. Їм (українцям – ред.) потрібна підтримка і вона потрібна зараз”.
“Час має значення”, – наголосив Кірбі, коментуючи розгляд законопроєкту про допомогу Україні в американському Конгресі.
Сенат США затвердив законопроєкт, що передбачає додаткове фінансування на пріоритети національної безпеки США. Це включає приблизно 60 мільярдів доларів для України. Палата представників Конгресу ще не винесла законопроєкт на голосування. Спікер Палати представників республіканець Майк Джонсон припустив, що допомога для України може бути проголосована окремим законопроєктом. Він сказав, що розраховує на голоси представників Демократичної партії, щоб затвердити допомогу.
Білий дім закликає спікера Джонсона вжити кроків, щоб висунути допомогу Україні на голосування, вказав Кірбі в інтерв’ю АВС.
Кірбі також вказав на те, що США дбають, щоб допомога Україні не зашкодила безпеці США. Це питання “викликає занепокоєння”, каже посадовець, адже “ми досягли точки, коли наша власна національна безпека та наші власні операційні плани під загрозою. Це питання, від якого не можна відвертати увагу”.
12 березня США оголосили новий пакет військової допомоги для України на суму 300 млн доларів.
Це перший пакет озброєнь від США у цьому році. Востаннє таке оголошення було наприкінці грудня минулого року.
До пакету увійшли ракети для Stinger, додаткові боєприпаси для HIMARS, 155-міліметрові артилерійські снаряди, включаючи касетні снаряди, 105-міліметрові артилерійські снаряди, протитанкові системи AT-4, додаткові набої для стрілецької зброї, підривні боєприпаси, запчастини та інше обладнання. Озброєння нададуть зі складів Сполучених Штатів. У Пентагоні очікують, що воно надійде до Збройних сил України в найкоротші терміни.

Для нового пакету Байден застосував дозвіл на використання залишкових 4 мільярдів доларів, наданих Конгресом США раніше.

Напишіть відгук