Путін дуже добре вміє “сіяти страх”, але боїться війни з НАТО – Каллас | NLight DC++
Путін дуже добре вміє “сіяти страх”, але боїться війни з НАТО – Каллас | NLight DC++

Путін дуже добре вміє “сіяти страх”, але боїться війни з НАТО – Каллас

Путін дуже добре вміє “сіяти страх” в західних суспільствах, але боїться війни з НАТО, заявила прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас в інтервю ВВС. Кая Каллас закликала лідерів країн також подумати про те, “чого боїться сам Путін”.
“Він вже давно погрожує ядерною війною. Але це були лише слова. Він дуже добре вміє сіяти страх у наших суспільствах і чути, чого ми боїмося”, – сказала Каллас, додавши, що Захід тим не менш має сприймати подібні слова серйозно.
Разом з тим, союзники повинні не потрапляти у його пастку і думати також про те, чого боїться сам Путін.
“Це пастка. Пастка самостримування, тому що якщо ми боїмося, то починаємо стримуватися, а саме цього і хоче Путін. Тому ми також повинні думати, чого боїться Путін. Він насправді боїться війни з НАТО. Він цього не хоче. І ми цього, звичайно, теж не хочемо. Але треба розуміти меседжі, які він надсилає, щоб ми боялися і утримувалися від прийняття рішень”, – каже Каллас.
Як раніше повідомляв Голос Америки, у Білому домі заявили, що США “не бачать жодних реальних причин коригувати нашу власну ядерну позицію” у відповідь на нові “ядерні натяки” президента Росії Володимира Путіна, які він озвучив 13 березня в інтерв’ю.
Під час брифінгу речниця Білого дому Карін Жан-П’єр сказала, що наразі немає жодних ознак того, що Росія готується застосувати ядерну зброю в Україні.
Росія ще до свого вторгнення в Україну працювала над розширенням і модернізацією своїх ядерних можливостей, але США мають чим відповісти на зростаючі загрози, заявив заступник адміністратора Національного управління ядерної безпеки Френк Роуз, у виступі 14 березня на події у Вашингтоні.
“Ядерне стримування США має вирішальне значення для стримування та, якщо необхідно, реагування на зростаючі загрози”, ­– сказав Френк Роуз.
Речниця ж Ради національної безпеки Білого дому Едрієнн Вотсон назвала ядерну риторику Путіна у контексті його широкомасштабної війни проти України “безрозсудною та безвідповідальною”.
При цьому вона додала, що Вашингтон не бачить жодних ознак того, що Москва готова натиснути кнопку для використання ядерної зброї і Америка не змінила своєї ядерної позиції в результаті зауважень російського правителя.

Напишіть відгук