“Полудень проти Путіна” – росіяни протестують в день виборів | NLight DC++
“Полудень проти Путіна” – росіяни протестують в день виборів | NLight DC++

“Полудень проти Путіна” – росіяни протестують в день виборів

В неділю завершується триденний період голосування за президента Росії. В міжнародній спільноті вказують на те, що ці президентські вибори в Росії не є ані вільними, ані справедливими.
Очікується, що оголошені результати дозволять Путіну зберегти владу в Росії ще на шість років, після правління завдовжки майже в чверть століття.
На заклик опозиції, в полудень до виборчих дільниць вилаштувались довгі черги, повідомляють оглядачі. Цю акцію протесту раніше підтримав загиблий місяць тому російський опозиціонер Олексій Навальний.
Протест, покликаний обійти обмеження на зібрання в Росії, закликав людей приходити на дільниці саме в полудень і голосували не за Путіна. Визначити, чому саме виборці прийшли на дільниці було складно, але багато, як видається, відгукнулись на заклик опозиції щодо протестів, вказують Радіо Свобода та “Настоящее время”.
Російська влада затримала майже 74 осіб в Росії за участь в акції протесту “Полудень проти Путіна”, повідомляє ОВД-Інфо.Акцію підтримали і росіяни за кордоном.У Вашингтоні біля посольства Росії зібрались протестувальники. Вони тримали гасла “Росія буде вільною”, “Ні Путіну, ні війні”, “Путін вбив Навального” та інші.

Вдова Навального приєдналась до протестувальників в Берліні.

Вдова Олексія Навального – в черзі біля посольства Росії в Берліні

В турецькому Стамбулі росіянка спалила паспорт на знак протесту, повідомляє Турецька служба Голосу Америки.

Черга до посольства Росії у Вільнюсі вилаштувалась у полудень 17 березня 2024 року

З окупованих територій України надходять повідомлення про те, що мешканців примушують голосувати погрожуючи зброєю.
56 країн засудили спроби Росії провести псевдовибори на окупованих територіях. В заяві виданій в п’ятницю ці спроби назвали “очевидною зневагою до принципів суверенітету та територіальної цілісності”.
Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш засудив спроби Росії організувати псевдоголосування на окупованих нею територіях України.
“ООН залишається непохитно відданою суверенітету, незалежності, єдності й територіальній цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах”, – заявив генсекретар ООН Антоніу Гутерріш.
“Тактика Росії з проведення фіктивних виборів на окупованих територіях України – це образа принципів Статуту ООН. США ніколи не визнають претензії Росії на будь-яку частину суверенної території України”, – заявила посолка США в ООН Лінда Томас-Грінфілд.

Напишіть відгук