Вибори в РФ не були чесними, але Путін залишається президентом – Білий Дім | NLight DC++
Вибори в РФ не були чесними, але Путін залишається президентом – Білий Дім | NLight DC++

Вибори в РФ не були чесними, але Путін залишається президентом – Білий Дім

За умов відсутності опозиції результат російських виборів був визначений наперед, але Путін залишається президентом РФ, з якими Сполученим Штатам доведеться вести справи. Про це заявив радник Білого дому з нацбезпеки Джейк Салліван, коментуючи журналістам президентські вибори в Росії.
“В результатах цих виборів не було нічого непередбачуваного. Тому що Путін закрив політичний простір, придушив політичних опонентів. Деякі з них трагічно загинули. Тож в цих виборах не було нічого вільного або чесного, і результат був заздалегідь визначеним”, – заявив Салліван під час брифінгу в понеділок, 18-го березня.
Представник Білого дому підкреслив, що попри несправедливість та нечесність цих виборів, саме Володимир Путін залишається президентом РФ, із яким Вашингтон продовжить працювати в контексті війни в Україні та інших загроз, зокрема, в питаннях нацбезпеки США.
“Реальність така, що президент Путін є президентом Росії. І ми маємо сприймати цю реальність в контексті війни в Україні та іншої агресії, яку веде Росія. А також в контексті будь-яких інших кроків, що суперечать національним інтересам США, які ми вже бачили від цього президента та від Російської Федерації під його керівництвом. І ми продовжимо працювати з цією реальністю”, – наголосив радник Білого Дому з нацбезпеки.
Салліван зазначив, проведені в РФ вибори не були ані вільними, ані чесними.
“Але ця реальність не заперечує того факту, що ці вибори не відповідали жодному критерію вільності чи справедливості”, – сказав він.
На передбачуваності російських виборів підкреслила і прессекретарка Білого Дому Карін Жан-П’єр.
“Я думаю, що Джейк Салліван дуже добре прокоментував це питання. Зокрема, як він сказав, очевидно, що Путін є лідером Росії. Водночас результати, теж очевидно, були передбачувані. Ніхто не шокований результатами цих виборів”,- прокоментувала журналістам прессекретарка Білого Дому Карін Жан-П’єр.
Раніше країни Європи висловили сумнів у законності російських президентських виборів, на яких Владімір Путін проголосив свою перемогу і право на п’ятий термін президентської посади.
Чільні посадовці Європейського Союзу окремо вказали на незаконність голосувань, які російська окупаційна влада проводила на окупованих територіях України.
Дивіться також: Брифінг. “Процедура без легітимності”: світ реагує на “вибори” в Росії.

Напишіть відгук