“Це має зупинитись! Всіх винних треба притягнути до відповідальності” – Боррель про масштабну атаку Росії на енергетику України | NLight DC++
“Це має зупинитись! Всіх винних треба притягнути до відповідальності” – Боррель про масштабну атаку Росії на енергетику України | NLight DC++

“Це має зупинитись! Всіх винних треба притягнути до відповідальності” – Боррель про масштабну атаку Росії на енергетику України

22 березня Росія провела “наймасштабнішу атаку на українську енергетику за останній час”, намагаючись спричинити масштабний збій в роботі енергосистеми країни, заявив міністр енергетики України Герман Галущенко в дописі у Facebook.Зупинити російські атаки проти українського населення та енергоінфраструктури закликав верховний представник ЄС із зовнішньополітичних питань Жозеп Боррель.

В соцмережевому дописі Боррель вказав на те, що такі удари зокрема шкодять безпеці Запорізької АЕС. “Це має зупинитись! Всіх винних треба притягнути до відповідальності”, – твітує Боррель.
Через напад Росії пошкоджено об’єкти генерації, системи передачі та розподілу електроенергії в різних областях. В семи регіонах перебої зі світлом, повідомили в Укренерго.

“;
//parse XFBML, because it is not nativelly working onload
if (!fbParse()) {
var c = 0,
FBParseTimer = window.setInterval(function () {
c++;
if (fbParse())
clearInterval(FBParseTimer);
if (c === 20) { //5s max
thisSnippet.innerHTML = “Facebook API failed to initialize.”;
clearInterval(FBParseTimer);
}
}, 250);
}
}
};
thisSnippet.className = “facebookSnippetProcessed”;
thisSnippet.style = “display:flex;justify-content:center;”;
if (d.readyState === “uninitialized” || d.readyState === “loading”)
window.addEventListener(“load”, render);
else //liveblog, ajax
render();
})(document);

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що в результаті понад 15 ударів росіян по обʼєктах енергетики, “місто фактично повністю без світла”.
Для стабілізації енергомережі, Україна отримала нагальну допомогу від Польщі, Румунії та Словаччини, повідомляє Reuters з посиланням на дані української влади. Обстріли призвели до пожежі на Дніпровській ГЕС. “Загрози прориву немає. Ситуація на плотині станції контрольована”, – повідомили в Укргідроенерго. Заступниця міністра закордонних справ Україні Еміне Джапарова у дописі в Х розмістила відео пожежі, яку спричинили обстріли.

На межі блекауту опинилась окупована Росією Запорізька АЕС, після того, як обстріли знеструмили одну з ліній електропередачі. В “Укренерго” повідомили, що лінію вже вдалось відновити. Після початку повномасштабного вторгнення ЗАЕС, найбільше атомна електростанція в Європі, 8 разів опинялась на межі блекауту.
“Ворогу нас не залякати і не зламати”, – вказав міністр Галущенко в соцмедійному дописі.

Напишіть відгук