Папа Римський закликав до обміну “усіма полоненими” між Україною та Росією у великодньому зверненні | NLight DC++
Папа Римський закликав до обміну “усіма полоненими” між Україною та Росією у великодньому зверненні | NLight DC++

Папа Римський закликав до обміну “усіма полоненими” між Україною та Росією у великодньому зверненні

Папа Римський Франциск у своєму зверненні з нагоди Великодня закликав до обміну “усіма полоненими” між Україною та Росією.
“Мої думки передусім линуть до жертв численних конфліктів, що тривають у світі, починаючи від війни в Ізраїлі та Палестині, а також в Україні. Нехай же Воскреслий Христос відкриє дорогу миру для стражденного населення цих регіонів. Закликаючи до пошани принципів міжнародного права, висловлюю побажання про загальний обмін усіма полоненими між Росією та Україною: всіх на всіх!” – цитує папу видання Vatican News.
Папа також звернувся із закликом забезпечити можливість доступу гуманітарної допомоги до Гази та якнайшвидше звільнити заручників, захоплених 7 жовтня, і негайно припинити вогонь в Смузі Гази.
Папа також закликав не дозволити, щоб триваючі бойові дії “надалі завдавали серйозної шкоди вже виснаженому цивільному населенню, а особливо дітям”.
“Як же багато страждань ми бачимо в очах дітей. Вони відучилися усміхатися, діти на цих теренах війни”, – сказав папа Франциск.
Як повідомляв раніше Голос Америки, участь 87-річного Папи у богослужінні у Страсну п’ятницю було скасовано в останню хвилину. Причиною було названо необхідність “зберегти здоров’я” Папи, який перебуває під особливим наглядом після торішньої операції на черевній порожнині.
Раніше цього місяця Папу Римського Франциска розкритикували після того, як він заявив, що Україна повинна мати мужність “білого прапора” і домовитися про припинення війни з Росією. Такі думки папа озвучив в інтерв’ю, яке транслював швейцарський громадський мовник РТС.
Директор із комунікацій Ватикану Маттео Бруні опублікував заяву, в якій намагався роз’яснити слова Папи. Він сказав, що Франциск використав термін “білий прапор”, “щоб позначити припинення бойових дій, перемир’я, досягнуте за допомогою сміливості переговорів”. Він повторив заклик понтифіка до “дипломатичного вирішення в пошуках справедливого і тривалого миру” в Україні, яку Франциск назвав “мученицькою”.

Напишіть відгук