“Міста стануть двигуном української витривалості, відновлення та повернення” – Пенні Пріцкер у Львові | NLight DC++
“Міста стануть двигуном української витривалості, відновлення та повернення” – Пенні Пріцкер у Львові | NLight DC++

“Міста стануть двигуном української витривалості, відновлення та повернення” – Пенні Пріцкер у Львові

Пенні Пріцкер, спеціальна представниця з питань економічного відновлення України в Державному департаменті США під час візиту до Львова підтвердила відданість США допомозі України.
“Львів як і багато інших міст по всій Україні, показує запеклу рішучість в економіці та відданість інноваціям, навіть перед лицем нещодавніх жорстоких авіаударів Росії. Цей дух дає мені впевненість в економічному майбутньому України”, – твітує Пріцкер.
Пріцкер прибула до Львова 2 квітня та поспілкувалась з представниками українського бізнесу та ІТ-сектору, щоб “працювати над шляхами розвитку інновацій та підприємництва таким чином, який зміцнює наші економічні зв’язки”, йдеться в повідомленні Держдепу США про візит.
Посадовиця також провела зустріч з мером Львова Андрієм Садовим. “Міста стануть двигуном української витривалості, відновлення та повернення”, – твітує посадовиця.

До Львова Пріцкер прибула після візиту до Молдови, де вона говорила з керівництвом країни про співпрацю в сфері відбудови України, роль Молдови у відновленні України.
У Львові Пріцкер частувалась “смачними версіями традиційних українських страв” від шеф-кухаря Клопотенка, повідомила посолка США в Україні Бріджит Брінк. Брінк нагадала про роль Клопотенка в тому, щоб внести рецепт борщу до нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

Після Львова, повідомили в Держдепі, Пріцкер планує відвідати Бухарест і зустрітись з прем’єр-міністром Румунії, урядовцями та представниками бізнесу, щоб обговорити про регіональну співпрацю та допомогу українській енергетиці, а також довгострокові переваги інвестицій в інфраструктуру в Румунії та Україні.
Вона також планує зустрітись з українськими біженцями в Румунії, щоб обговорити з ними роль, яку вони можуть зіграти у відбудові України.

Напишіть відгук