Папа Франциск молився за українського солдата, який загинув через “безглуздя війни” | NLight DC++
Папа Франциск молився за українського солдата, який загинув через “безглуздя війни” | NLight DC++

Папа Франциск молився за українського солдата, який загинув через “безглуздя війни”

Папа Римський Франциск вшанував пам’ять загиблого в Авдіївці українського військового та ще раз закликав молитися за “мученицьку” Україну під час загальної аудієнції у Ватикані, у середу, 3-го квітня.
Звертаючись до вірних, що зібралися на площі Святого Петра, понтифік сказав, що тримає в руках молитовник та вервицю, які належали 23-річному українському військовому, що загинув в Авдіївці.
“Я хотів би, щоб ми всі в цю хвилину трохи помовчали, подумавши про цього молодого чоловіка та багатьох інших, подібних до нього, які загинули в цій безглуздій війні. Війна завжди руйнує. Думаймо про них і молімося”, – закликав Папа.
Понтифік сказав, що воїн, якого він назвав Олександром, загинув в Авдіївці, місті на сході України, яке росіяни захопили в лютому в результаті багатомісячних боїв.
Як зауважує агентство Associated Press, імовірно, особистий примірник Нового Завіту у кольорах хакі та вервицю передала главі Католицької церкви два тижні тому сестра Люсія Карам, монахиня аргентинського походження, що живе в Іспанії. Упродовж довгого часу вона очолює численні гуманітарні місії із доставки допомоги в Україну та вивезення поранених українських військових.
На іншій аудієнції минулого місяця Папа згадував про те, що деякі речі з України передала йому монахиня, яка кілька разів була з благодійними місіями в Україні.
У своєму пості в Instagram від 13 березня Люсія Карам сказала, що Папа Франциск розчулився під час приватної аудієнції, коли вона подарувала йому вервицю загиблого військового Олександра та Новий Завіт. Вона розповіла, що Франциск поцілував вервицю, яку він сам благословив попереднього разу. Освячені Папою вервиці монахиня роздавала в Україні разом з гуманітарною допомогою.
Як повідомляв Голос Америки, у своєму Великодньому зверненні минулої неділі Папа Франциск закликав до обміну “усіма полоненими” між Україною та Росією.
“Мої думки передусім линуть до жертв численних конфліктів, що тривають у світі, починаючи від війни в Ізраїлі та Палестині, а також в Україні. Нехай же воскреслий Христос відкриє дорогу миру для стражденного населення цих регіонів. Закликаючи до пошани принципів міжнародного права, висловлюю побажання про загальний обмін усіма полоненими між Росією та Україною: всіх на всіх!” – цитує Папу видання Vatican News.

Напишіть відгук