Лідери G7 “однозначно і найрішучіше” засудили напад Ірану на Ізраїль | NLight DC++
Лідери G7 “однозначно і найрішучіше” засудили напад Ірану на Ізраїль | NLight DC++

Лідери G7 “однозначно і найрішучіше” засудили напад Ірану на Ізраїль

Лідери G7 “однозначно і найрішучіше засудили прямий і безпрецедентний напад Ірану на Ізраїль”. Про це йдеться у заяві лідерів “Групи семи”, розміщеній на сторінці Білого дому.
“Ми висловлюємо нашу повну солідарність і підтримку Ізраїлю та його народу та підтверджуємо нашу відданість його безпеці”, – йдеться у заяві.
Лідери G7 зауважили, що своїми діями Іран ще зробив ще один крок до дестабілізації регіону та ризикує спровокувати неконтрольовану ескалацію в регіоні.
“Цього треба уникати. Ми продовжуватимемо працювати над стабілізацією ситуації та уникненням подальшої ескалації”, – йдеться у заяві.
Вони висунули вимогу до Ірану та його ставлеників припинити напади і висловили готовність вжити подальших заходів “зараз і у відповідь на подальші дестабілізуючі ініціативи”.
“Ми також будемо зміцнювати наше співробітництво, щоб покласти край кризі в Газі, в тому числі шляхом продовження роботи над негайним і стійким припиненням вогню та звільненням заручників ХАМАСом, а також надавати більшу гуманітарну допомогу палестинцям, які цього потребують”, – йдеться у заяві лідерів G7.
Як раніше повідомляв Голос Америки, 13 квітня Іран здійснив небувалий удар по Ізраїлю, застосувавши понад 300 дронів і ракет, що може означати розростання конфлікту на Близькому Сході.
Речник ізраїльської армії Даніел Хаґарі сказав 14 квітня, що дрони і ракети були запущені з території Ірану, а також з Ємену та Іраку, і що 99% з них були збиті поза межами повітряного простору Ізраїлю. Речник повідомив про одну жертву в Ізраїлі – поранену дівчинку.

Напишіть відгук